Voor $20 per bed slapen we in een dorm. Die delen we, blijkt later, met een behoorlijke snurker (we zijn er nog steeds niet over uit of het nou die dikke Duitser of z’n vrouw is).

Er hangt ook een onvervalste hostel-hippie rond. Ongewassen type, dreads en een slonzige outfit.

We komen aan en gaan gelijk weer weg. Eten in het Lavender Foodcourt.
Als we na omzwervingen in een Karaoke bar en een Hindi club terugkomen is de hostel-hippe nog steeds aan het rondlummelen.

Bij het wachten op de douche begint hij tegen me aan te leuteren. Hij heeft al wel 7 koppen koffie op. Hij laat z’n trillende hand zien. Dat valt reuze mee, kan ik constateren terwijl ik de slaap uit m’n ogen wrijf.

In de metro roepen ze op melding te maken van verdachte bagage of personen. Dit met een uiterst vermakelijke video.

We gaan op kraamvisite bij een stel Hollanders in hun huis in de Holland Residence in de buurt Holland Village (wat ’s avonds erg leuk blijkt te zijn met veel barretjes en restaurants).

Chinees Nieuwjaar luiden we in in Chinatown. De schoonste ter wereld. Er lopen mannetjes van de reinigingspolitie rond om foto’s te maken van te volle prullenbakken. Het jaar van de slang begint met een flinke dosis luid vuurwerk.

We zien de hostel-hippie voor het eerst buiten. Met een rugzakje. Hij vertrekt.

Singapore is heel clean en alles is aangelegd. In buurten als Little India, Chinatown en Kampong Glam is nog iets van de historie te zien. Maar dan met schoon geveegde straatjes en strak overgeschilderde oude panden. We zien wel ergens een rat lopen. Foei!

’s Avonds lijkt de bubble groter. Na de skyline, die er best mag wezen, laten we ons rondleiden door een oud-collega van Finbar. Hij toont ons een soort mall met allemaal barren. En airco. Gigantische blazers om de boel lekker koel te houden.

Op Marina Bay lopen we in een gigantische mall. Met daarin gondels en een megarij voor het Casino. Een prima plek voor mensen die zich vervelen. Maar niet voor ons. We willen eruit. Uit de hele bubble. Met gierende banden.