Hippe jonge moslima’s lopen hand in hand met hippe Chinese meisjes, Hindu vrouwen lopen in gekleurde gewaden en af en toe loopt er een Buddhistische monnik rond. Welkom in Kuala Lumpur.

Net als de mix aan culturen en religies is Kuala Lumpur ook een mix van architectuur. Wolkenkrabbers, moskeeën en oude koloniale panden.

Het bekendste gebouw is de Petronas Towers, waar iedereen z’n best doet om breed lachend precies tussen die Twin Towers op de foto te gaan. Of in een mislukte ludieke pose.

We zien de stad (die helemaal niet zo groot is) vanaf de KL Tower. De video hoe het ding er gekomen is aardig tijdverdrijf tijdens een enorme regenbui (ach, dat was ook weer 2 maanden geleden).

We zien Merdaka Square, de oudste moskee, de nationale moskee (gigantisch ding, met plek voor 15.000 mensen) en het museum voor Islamitische kunst. Alhoewel kunst; het zijn allemaal gebruiksvoorwerpen die tentoongesteld zijn. Potjes en pannetjes. Maar wel in een mooi gebouw.

Eten kan overal. Vooral op de Jalan Alor (vreetstraat). De kikkerpap sla ik maar over, de omelet met oesters niet. Finbar kan z’n lol op in Little India (waar we de enige witte mensen in de eettent zijn).

Vanuit Kuala Lumpur nemen we de trein (het kan weer!) naar Singapore. In tweedeklas sleepers (goedkoper dan stoelen) laten we ons in de meest luxe trein tot nu toe vervoeren. Mét ladyboy achter de kiosk.