De eerste volle dag Moskou begon met een verhuizing. De economy room van het hostel bleek namelijk een benauwde isoleercel te zijn.
Het Kremlin bereikten we vervolgens via een omweg met de metro (lopen was ook zeer goed mogelijk geweest). Ach, de metro van Moskou is een attractie op zich – zegt men.

Dan ook maar lullig op de foto. Wat de Chinezen kunnen, kunnen wij ook.

Naast het Kremlin zijn we ook op andere plekken geweest: het Rode Plein, een vaag propaganda museum (geen idee hoe we het moesten duiden. Er werkte wel een strenge mevrouw die ons terug stuurde, we hadden blijkbaar de verkeerde route genomen), Gorky Park (ik kreeg dat janknummer van The Scorpions maar niet uit m’n hoofd), het Kosmonauten museum (leve Yuri!), een megalomaan Lenin park en het Tretyakov museum met bizar grote schilderijen en veel mannen met baarden.

In Moskou was het Circle of Light festival. Videomapping heet het volgens een betrouwbare bron.

Door al die lampen op het Rode Plein was het mausoleum van Lenin helaas gesloten. Vorig jaar vingen we bij Ho Chi Minh ook al bot (wegens een renovatie), dus gokken we maar op het gebalsemde lichaam van Mao straks in Beijing. Fijne attracties om naar uit te kijken.

Een ander gevolg was dat er een heel bataljon aan politie/leger mannetjes opgetrommeld was om in een haag te gaan staan. Die haag, of eigenlijk hagen, namen ze zeer serieus. Je kwam er met geen mogelijkheid langs.

Finbar heeft het lichtspektakel gefilmd. Video volgt nog. Zonder mapping, dat dan weer niet.