Penang is een eiland, maar daar merken we bijzonder weinig van. We komen ook niet buiten Georgetown. Die stad staat bekend om de koloniale panden (jawel, op de Unesco lijst) en het eten. Volgens menigeen het beste eten van Maleisië.

De typisch Maleisische keuken bestaat eigenlijk niet. Er is wat leentjebuur bij Indonesië gedaan (de Indo’s zijn wel een beetje boos dat de Malay de saté als Maleis aanduiden) met heel veel Chinees en Indiaas erbij.

De Red Garden foodcourt biedt naast veel en lekker eten ook volop entertainment. En wat voor entertainment! De show begint met de kurk waar de hele band op drijft, de dieselmotor die de boel in gang zet en het grote brein achter het succes. De blije man tovert deuntjes uit z’n keyboard en zingt. Maar de vocale kwaliteiten van diesel zijn slechts een voorbode voor hetgeen het podium in petto heeft. Als eerste komt een Chinese versie van Gerard Joling, daarna een schattige oma, vervolgens De Ster (we zagen haar al lopen in kort glitterjurkje en wapperende haren) van de avond en de vrouw van diesel (zo vermoeden wij) maakt het kwartet complet. En dat allemaal onder de bezielende leiding van de man achter het keyboard; diesel.

Modern Talking is trouwens heel populair in Maleisië. We hebben geen idee waar dat vandaan komt.