In het vliegtuig van Kathmandu naar Kuala Lumpur zit een hele groep Nepalezen die in Maleisië gaan werken. Nog nooit gevlogen, ze laten de wc-deur open en trekken niet door. Bij aankomst wordt die hele groep apart gezet. Ze staan, ze hurken en krijgen petjes. We vermoeden dat ze nog wel even bezig zijn.

Het vliegveld van Langkawi heeft wel iets weg van Menorca. Alsof we weer in de moderne wereld zijn. En dat blijkt ook zo te zijn. Langkawi is voor toeristen. En dat het bijna kerst is ontgaat ons ook niet.

We drinken een biertje op het strand en zien de zonsondergang. We spelen vals. Een week lang.

Als we rond gaan toeren op de brommer komen we locals tegen bij de koffietentjes langs de weg. Vooral de oude mannetjes vinden het leuk om tegen ons aan te kletsen. We drinken Kopi-O met ijs, krijgen ondertussen fruit en wat levenswijsheid.

We komen ook een Nepalees tegen. Hij werkt al een paar jaar in Maleisische resorts. Zijn famille woont in Kathmandu. Hij is maar eenmaal terug in Nepal geweest. Dus zo gaat dat met die mannetjes die op het vliegveld hurken.

Langkawi leent zich prima om een Mostert & Van Leeuwen te doen. Oftewel een copieuze maaltijd op een prachtige plek. Bij zonsondergang op het strand met een vrolijke ober. En verdomd lekker eten. Vals spelen is soms heel erg leuk.